Philippe Longchamps är Sveriges bästa lärare 2020

Vikten av kompetenta och engagerade lärare har sannolikt inte undgått denna vår. Det har blivit tydligare än på väldigt länge att utan kompetenta och engagerade lärare stannar faktiskt Sverige. Det är därför hög tid att lärare premieras mer för sitt arbete och inte längre blir tagna för givet. För att lyfta vikten av inspirerande lärare i Sverige delas, för tolfte gången, utmärkelsen Sveriges Bästa Lärare ut. Initiativtagaren Sydsvenska Industri- och Handelskammaren presenterar stolt årets vinnare: Philippe Longchamps från Bilingual Montessori School of Lund. 

Sveriges bästa lärare 2020, Philippe Longchamps arbetar som lärare för högstadiet i både so- samt no-ämnen vid Bilingual Montessori School of Lund. Med ett tvärvetenskapligt angreppssätt berättar han exempelvis inte bara för sina elever om hur romarna kunde lyfta tunga stenblock, han visar det även tekniskt i praktiken hur det går till, vilket ger eleverna en bredare förståelse för ämnena de studerar.

Juryns motivering lyder:

Philippe Longchamps arbetar som lärare på högstadiet på Bilingual Montessori School of Lund. Med djupa ämneskunskaper och en unik förmåga att låta ämnena samverka, ger han sina elever en bred förståelse för ämnen som del av en större helhet. Han uppmuntrar eleverna att utforska sina egna tankegångar och samtidigt att utmana sina föreställningar om omvärlden och verkligheten. Genom ett tvärvetenskapligt arbetssätt hittar han tillsammans med eleverna områden där naturvetenskap, teknologi, konst, matematik och ingenjörskonst samspelar. Med stor nyfikenhet, influenser och pedagogiska tekniker hämtade från Sydkorea, Japan och Hong Kong skapas en entusiastisk delaktighet i klassrummet. Det nytänkande och dynamiska arbetssättet skapar meningsfull undervisning som lyfter varje elevs individuella förmåga. Idag hyllar vi honom för denna unika lärargärning och den stora entusiasm han visar för sitt yrke, och det är med stor glädje som vi valt att utse Philippe Longchamps till Sveriges bästa lärare 2020.

Philippe Longchamps om priset:

Jag vill därför dela detta pris med alla mina fantastiska kollegor. Vi skulle verkligen
gemensamt behöva tacka och gratulera varenda lärare i Sverige som i dessa tider har fortsatt sin undervisning genom hela krisen. […] Aldrig i mina vildaste drömmar hade jag kunnat föreställa mig att jag en dag skulle få motta ett sådant här prestigefyllt pris när jag flyttade till Sverige från Québec i Kanada för nästan 20 år sedan. Tack för att ni har välkomnat mig till detta fantastiska land, speciellt i dessa omtumlande tider finns det ingenstans jag hellre vill vara. Tack så mycket!

Handelskammarens årliga lärarpris delas ut efter noggrann juryöverläggning. Juryn består av Nicolas Hassbjer, grundare av HMS och ordförande i Handelskammaren, Charlotta Falvin, styrelseproffs, Per Samuelsson, VD Beijer Electronics samt Handelskammarens vice VD Per Tryding. Deltar i juryn gör även Ebba Kock, ordförande i Sveriges elevkårer och Maria Wiman, vinnare av Sveriges bästa lärare 2019.

Prisutdelningen kommer att ske under Handelskammarens digitala årsmöte den 27 maj.

För att följa Sveriges bästa lärare
http://www.facebook.com/Lararpriset
http://www.instagram.com/lararpriset

För ytterligare information samt kontaktinformation till Philippe, vänligen kontakta Gustav Aronsson, projektkoordinator Handelskammaren +46 40 690 24 17

En kopia av Philippes tacktal finns att ladda ner här

0