Sökes: Medarbetare till projekt inom kompetensförsörjning

Nu implementerar vi lärlingsprojektet Dubbel Yrkesutbildning! Här har du möjlighet att arbeta kreativt med rekrytering och utbildningsfrågor i en dynamisk och positiv arbetsmiljö. Projektet är ett nära samarbete med Malmö Stad, Helsingborg Stad, Kristianstads kommun, Arbetsförmedlingen och Region Skåne för att förbättra kompetensförsörjningen i Skåne. 

Projektet är en fortsättning och utveckling där vi tillsammans arbetar för att etablera nya rekryteringsmodeller. Enligt lärlingsmodellen är målet att utbilda för konkreta jobb och yrkesroller i företag och branscher med stora rekryteringsutmaningar. I det här projektet riktar vi oss mot grupper som befinner sig längre från arbetsmarknaden och som nyligen kommit till Sverige.

Som Handelskammarens representant kommer du att:

  • arbeta uppsökande mot företag
  • tillsammans med övriga organisationer och företag planera och skapa lärlingsutbildningar
  • stötta företagen i rekryteringsprocessen
  • säkerställa och följa upp de som befinner sig i en lärlingsprocess

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att ta eget ansvar. Du är orädd och initiativrik och är med om att utveckla ett av Skånes mest spännande kompetensförsörjningsinitiativ. Du trivs med att arbeta i rörliga team med personer från flera olika organisationer och har en god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt.

För att passa för tjänsten ska du ha säljande egenskaper som bygger långsiktiga relationer med våra medlemsföretag. Vi ser gärna att du har kunskaper om hur företag arbetar, i synnerhet med rekrytering och utbildning. Det är meriterande med kunskap om jobbspår och erfarenhet av att samarbeta med andra organisationer.

Vi förväntar oss att du är en energisk, uthållig person och att du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet. Vi jobbar mot tydliga mål och du arbetar tillsammans med och rapporterar till projektledaren på Handelskammaren. 

Placeringsort är Malmö och då arbetet innebär en hel del resor inom Skåne är körkort ett krav.

Visstidsanställning fram till 31 december 2021 med förutsättningar till förlängning. Sista ansökningsdag 31 augusti.

Vi tar emot ansökningar löpande, vår målsättning är att tillsätta tjänsten i september/ oktober. Välkommen med din ansökan till kerstin.bengtsson@handelskammaren.com  och till erik.blomgren@handelskammaren.com

Om du har frågor kring tjänsten kontakta projektledare Erik Blomgren på telefonnummer 040- 690 24 10

0