Peter Sullivan, AMF Pension, om rollen som VD-assistent

För lite mindre än ett år sedan slogs dörrarna upp för utbildningen Executive Business Assistant (EBA). Vi har sedan dess välkomnat fantastiska deltagare från olika delar av näringslivet. Utbildningen – som i första hand riktar sig mot VD-assistenter eller motsvarande – ger deltagarna rätt verktyg att utvecklas i sitt arbete, samt möjligheten att nätverka med personer i liknande yrkesroller.

Peter Sullivan är VD-assistent på AMF Pension och en av deltagarna i höstens utbildning. På frågan om vad han tycker om sin yrkesroll och utbildningen till certifierad Executive Business Assistant svarade han så här:

”Ända sedan jag började som VD-assistent på AMF Pension för drygt ett år sedan har jag känt ett stort behov att nätverka och dela erfarenheter med andra personer med liknande roller på andra bolag. Jag upptäckte rätt omgående att rollen har ett antal specifika utmaningar som andra inom ens egna organisation kan ha svårt att relatera till. För egen del har rollen i praktiken inneburit att man är en operativ resurs på en strategisk nivå med stor insyn, ofta i känsliga ämnen. För att vara effektiv inom denna detta krävs ofta att man kan ta till sig och skapa framdrift i lednings- och styrelserelaterade frågor, ofta genom att skapa rätt förutsättningar och struktur för att organisationen ska komma framåt. Hög driftighet, integritet, lyhördhet, samarbetsvilja och en god förmåga att kunna kommunicera internt och externt har också visat sig vara viktiga komponenter kopplat till att effektivt kunna skapa värde för sin organisation utifrån rollen.

Att jobba som VD-assistent eller ledningskoordinator är oftast mer stimulerande och mer komplext än vad många kanske vid första anblick tror och den har definitivt varit mer utmanande än vad jag själv hade föreställt mig innan jag började. Just därför blev det rätt tydligt rätt fort för min del när jag blev uppmärksam om denna utbildning att det var något jag definitivt skulle gå på. Att träffa andra som nickar och hummar igenkännande oavsett vad man tar upp var en ovanlig känsla. Att tillsammans med andra i liknande roller ta sig igenom relevant kursmaterial är otroligt utvecklande och något jag rekommenderar till samtliga som är nya i en samordnande eller koordinerande på ledningsnivå. Att man sedan även får tillgång till en egen mentor har varit pricken över i:et.”

Är du intresserad av att veta med om utbildningen? Läs mer här >>

0