Nya stjärnor som kan titulera sig – Certifierad Executive Business Assistant!

I veckan certifierades vårens grupp i utbildningen till certifierad Executive Business Assistant. En utbildning som Handelskammaren startat i samarbete med IHM Business School. Utbildningen pågår under ett antal månader och är uppdelad på 5 moduler; Ledarskap, Affärsmannaskap, Ekonomi & Juridik, Digitalisering & Sociala Medier samt Kommunikation. I utbildningen ingår även en personlig mentor som deltagarna kan bolla frågor med under utbildningens gång.

Deltagarna kommer från hela Sverige och representerar företag som bl. a. The Absolut Company i Åhus, Nordiska Ministerrådet i Köpenhamn, Malmö Fotbollsförening (MFF), Ericsson AB, Volvo i Göteborg, Bona AB Malmö, Cevian Capital i Stockholm, Wihlborgs Fastigheter i Malmö samt The Walt Disney Company i Stockholm vilket ju är superspännande och otroligt berikande.

Marie Voss, som är VD-assistent på Handelskammaren och initiativtagare till utbildningen, hälsade deltagare och mentorer välkomna.
–  Det blev inte bara utdelning av diplom utan våra mentorer gav också sina reflektioner på det uppskattade mentorskapet. Sedan var Marie Bodén från The Pace/Wise Professionals inbjuden föreläsare på temat ”Framtidsutsikter för VD-assistenter. Och visst finns det en framtid som Executive Assistant. Men det gäller att ha mycket på fötterna för idag letar man inte efter dåtidens sekreterare utan i dag är det självständiga personer som inte är rädda att ta för sig och som kan agera bollplank till VD och ledning man vill ha, säger Marie.

Till hösten kommer en ny grupp att utbildas – vill du vara en av deltagarna? Läs mer om utbildningen här.

0