Sommarprat med Müchler – nu som podd!

Fyra samtal – fyra spännande gäster.

I samtalsserien ”Sommarprat med Müchler” träffade vår VD, Stephan Müchler företagsledare från olika branscher som är sammankopplade till våra fokusfrågor. Samtalen spelades in och finns nu tillgängliga som poddavsnitt – perfekt lyssning för hängmattan som kontorsstolen!

Avsnitt 1: Linus Eriksson, VD för Öresundsbron

Linus tillträdde som vd för Öresundsbron mitt under Coronapandemin i november 2020. Under samtalet berättar Linus om brons betydelse för regionen – både sett till kultur, näringsliv och framtida infrastruktursatsningar. Linus delar även med sig av sina egna erfarenheter som ledare med vardera fot på svensk och dansk sida.

Avsnitt 2: Linda Persson, site manager på Ericsson

I detta avsnitt möter vi Linda Persson, site manager på Ericsson i Lund och global chef för del av Ericssons mjukvaruutveckling. Dagens snabba digitala utveckling sätter stor press på både företag och samhälle – hur är det att leda ett internationellt företag inom IT-branschen? I samtalet besvarar Linda frågor om allt från 5G, AI till framtidens krav på ledarskap.


Avsnitt 3: Ulrika Hallengren

Möt den samhällsengagerade ”regionsbyggaren” Ulrika Hallengren, som sedan 2018 är vd för börsbolaget Wihlborgs Fastigheter AB. Vad kan vi lära oss från det gångna årets händelser? Hur ser villkoren ut för svenska företag och hur kommer framtidens kontor att se ut? Dessa är några av de frågor som Ulrika besvarar under samtalet.

Avsnitt 4: Anders Carlsson Jerndal, VD för Pågen

I detta avsnitt får vi lyssna till Anders Carlsson Jerndal, VD på Pågen. Anders är en stark förespråkare för att säkra energiförsörjningen i Sydsverige och har uttalat sig i frågan under många år. Anders går djupare in på hur energiförsörjningen har påverkat företagets verksamhet i samtalet. Vidare ger Anders personliga reflektioner om vilka politiska frågor som påverkar näringslivet mest, samt vad det första han skulle göra om han blev finansminister.

0