Möt vår nya chefekonom: Johan Eklund

Den första maj börjar Johan Eklund som ny chefekonom på Sydsvenska Handelskammaren. Johan kommer närmast från Entreprenörskapsforum där han varit VD sedan 2015.

Handelskammarens VD Stephan Müchler är mycket nöjd med rekryteringen:

Med Johan Eklund som ny chefekonom förstärker vi Handelskammaren ytterligare. Vi har sedan flera år en stark analys- och policyavdelning under vår vice VD Per Trydings ledning. Denna förstärks nu ytterligare med en erkänt kompetent kraft. Det jobb Johan gjort på Entreprenörskapsforum är imponerande.

Tjänsten som chefekonom innebär ett stort fokus på näringslivsfrågor som rör Sydsveriges utveckling, inte minst när det handlar om infrastruktur, el-försörjning och kompetensfrågor.

Jag ser fram emot att fortsätta att arbeta för och med frågor kring entreprenörskap och företagandets villkor inom ramen för Sydsvenska Handelskammarens verksamhet, säger Johan Eklund.

Tidigare har Johan Eklund forskat vid Ratio och även varit gästforskare vid bland annat George Mason University. Han disputerade i nationalekonomi vid Jönköpings internationella handelshögskola 2008. I dag är Johan professor i nationalekonomi vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping och vid Blekinge tekniska högskola – roller som han kommer fortsätta axla som chefekonom på Handelskammaren.

0