Ny utbildning på plats

Under en längre tid har tillverkande företag uppe i nordvästra Skåne haft svårt att hitta utbildad personal. Därför har vi tillsammans med Familjen Helsingborg och andra företag i regionen startat en ny utbildning för att locka fler personer till branschen.

Den nya industriteknikutbildningen kombinerar teoretiska och praktiska moment i dess kursplan. Utbildningen specialiserar sig i både hantverk och i användningen av industriell teknik och avancerade tekniska system. Då en stor del av utbildningen kommer ske ute hos företagen kommer det även finnas möjlighet att skräddarsy undervisningen efter branschens behov.

Företagen har skriande behov av industriutbildad personal. Genom lärlingsutbildningar tar företagen ett brett ansvar och engagemang för både branschen och för sina framtida medarbetare. En lärlingsutbildning erbjuder en fantastisk möjlighet för både studenter och företag att hitta varandra. Handelskammaren satsar stort på att tillsammans med sydsvenska företag och kommunerna i Familjen Helsingborg erbjuda en ny väg att skaffa sig en eftertraktad och attraktiv utbildning, säger Erik Ehn Blomgren, Expert Kompetensförsörjning på Handelskammaren.

Är du redo att ta nästa steg?

Vi söker dig som är redo att ta nästa steg i karriären. Som industritekniker arbetar du med att ta fram produkter inom industrin. Du arbetar med olika verktyg och maskiner samt är med och tillverkar delar till maskiner och olika komponenter.

Detta är ett yrke som passar dig som är kreativ, gillar tekniska utmaningar och att arbeta i team.

Hur går det till?

Utbildningen genomförs i två steg under ca 40 veckors tid. Den första delen omfattar 15 veckor och är gemensam för alla studerande. Den sker till största del på skolan och avser att ge dig grunderna för din vidareutbildning. Den andra delen av utbildningen genomförs till största delen på något av företagen som har sin verksamhet förlagd till nordvästra Skåne.

Utbildningen är CSN berättigad.

Sista ansökningsdag: 2 oktober
Kursstart: 7 november

Intresserad av att veta mer?

Mer information samt ansökan till utbildningen hittar du här: https://skanevux.se/nv/utbildningar/industritekniker/

Du är alltid välkommen att göra ett studiebesök hos Movant på fredagar klockan 10:00. Under besöket visar de sin verksamhet och svarar på alla dina frågor. De finns på Höstbruksvägen 10 i Lund. Boka via lund@movant.se eller Anneli Svensson (administratör) på annelicarina.svensson@movant.se eller 076 100 075.

0