Premiärdeltagare på Tulldagen blev vinnare

Den 17 oktober gick Tulldagen i Malmö av stapeln och bland årets 300 deltagare fanns flera som deltog på Tulldagen för första gången. Två av dem blev vinnare i tävlingen som vi hade i vår monter. Tävlingsuppgiften var att gissa antalet kolor i en burk och vinsten var ett års deltagande i vårt nätverk Trade Network. Totalt fanns det 117 kolor i burken och vinnarna hade båda gissat 120 st. Vi säger därför ett stort Grattis till Anna Sandor från Nissma Montering AB i Osby och Daniel Wapner från Gasporox AB i Lund som lyckades gissa bäst bland alla som deltog i tävlingen.

Daniel arbetar som Supply Chain Coordinator på Gasporox AB. Ett företag som tillverkar system och produkter för att mäta gaser och upptäcka läckor. Dessa används bland annat inom det medicintekniska området. Daniel har arbetat på företaget i snart 2 år och i år deltog även han på Tulldagen för första gången. Vilka intryck lämnade du Tulldagen med?

Det var ett väldigt trevligt event med massor av kompetens inom tull och skeppning. Jag skapade mycket nya kontakter och fick väldigt bra intryck av alla trevliga människor, säger Daniel.

Och sedan hade du tur i vår tävling också och får nu möjlighet att delta i de event som är kopplade till Trade Network under ett år. Vilka ämnen är av särskilt intresse för dig och vilka frågor är aktuella för ert företag just nu?

För vårt företag är det mest intressant med olika typer av Export, Tulldeklarationer och restriktioner till olika länder utanför EU. Vi vill att alla våra skeppningar ska fungera felfritt till våra kunder, berättar Daniel.

Nissma Montering AB där Anna arbetar är ett mindre företag som utför diverse tjänster och arbeten åt företag såsom montering- och förpackningsarbeten, provproduktioner av textilier och golvmaterial och lager- och distributionstjänster. Anna har varit på företaget i 5 år och arbetar främst med order hantering, bokning av försändelser samt kvalitetsfrågor. I och med att organisationen är mindre håller Anna just nu på att lära sig att tulldeklarera för att kunna täcka upp för kollegor. I år deltog hon därför på sin första Tulldag. Vad tar du med dig från Tulldagen?

–  Det var väldigt intressant att lyssna på alla föreläsare och jag blev imponerade av det stora engagemang som alla deltagare delar för att sträva för att jobba framåt. Det var en givande dag!, säger Anna.

Du får nu även möjlighet att delta i Trade Network under ett år. Vad tror du att nätverket kan ge dig och vilka ämnen är av särskilt intresse för dig?

Jag tänker att plattformen hjälper att förbättra mina kunskaper om internationell handel, fortsätter Anna.

Kort om Trade Network:

Detta är vårt nätverk för alla som arbetar med internationell handel. Tanken med alla våra nätverk är att skapa en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Trade Network startade upp 2010 och samlar idag närmare 300 deltagare från olika företag och branscher i hela Sydsverige. Under året genomför vi ett antal event kopplade till nätverket. Dessa event är kostnadsfria för deltagarna som är med. Numera är det många digitala webbinarier men det blir även några fysiska möten. Vi fyller löpande på med nya event under året. Är du nyfiken och vill veta mer om nätverket? Kontakta Mariette Gunnarsson för mer information. Vi tar löpande emot nya deltagare.

Läs mer om Trade Network

0