Invigning av Helsingborg Innovation District

Igår ekade jubel och applåder när Helsingborg Innovation District invigdes i Oceanhamnen.
Innovationsdistriktet är en ny mötesplats för universitet, näringsliv och offentlig sektor. Målet är att vara en samverkansplattform för innovation, forskning och utveckling. Bakom satsningen står Helsingborgs stad, Lunds universitet, Region Skåne och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren i samarbete med näringslivet.

På plats vid invigningen var Handelskammarens vice ordförande Sven Kristensson.
Det är viktigt för den här regionen att vara konkurrenskraftig. Regionen har ett brett kompetensutbud och vi behöver en plattform där människor kan mötas. Vi har mycket akademisk forskning och vi måste omvandla forskningen till lönsamma affärer och entreprenörskap – för i slutändan är det som gör oss starka i framtiden. Det är viktigt att vi kan driva innovation, arbeta med akademi och med staden för att vara attraktiva.

Inom Helsingborg Innovation District finns i dagsläget 300 aktörer med cirka 5 500 anställda. Distriktet består av fem hubbar: HETCH, Mindpark, Campus Helsingborg Lunds universitet, RecoLab och Center för innovation – Parken.

0