Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för medlemmar i i våra nätverk Trade Network, Inköpsnätverket och Tankesmedjan Hållbarhet. Vi tar löpande emot nya medlemmar – kontakta oss gärna för mer information.

495kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
745 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 11 februari kl.9.00.

Webbinariet sänds via zoom. Ta gärna del av Handelskammarens riktlinjer för användande av zoom.

Webbinarium: Hållbara leverantörskedjor

Hur upptäcker du hållbarhetsrisker hos dina leverantörer? Leverantörer som i många fall finns i högriskländer i en annan del av världen. Hur gör du i praktiken en riskanalys på dina leverantörer ur ett hållbarhetsperspektiv? Vilka hållbarhetskrav ska du ställa på dina leverantörer och hur ser du till att de faktiskt efterlevs? Att arbeta med hållbarhet i leverantörskedjan ger upphov till en rad praktiska frågor och svårigheter.

Under detta webbinarium får du lyssna till Emelie Winget och Stina Ahnlid från Ethos International som berättar om hur företag kan utveckla sitt hållbarhetsarbete i leverantörsleden.  De kommer att gå igenom hur ni praktiskt arbetar med era leverantörer för att säkerställa en hållbar leverantörskedja, från kravställan till inspektion. De kommer även att belysa några av de vanligaste problemen man upptäcker vid inspektion hos leverantörer i högriskländer i olika delar av världen och hur man ska tackla dessa svårigheter.

Avslutningsvis diskuterar vi pandemins påverkan på leverantörskontroller då fysiska inspektioner blivit svårt. Vilka alternativa lösningar kan företag vidta för att upprätthålla kontrollen?

Föreläsare är Emelie Winget och Stina Ahnlid, hållbarhetskonsulter på Ethos International, specialiserade inom hållbarhet i leverantörskedjan. De har lång erfarenhet av att hjälpa både mindre och större nordiska bolag med att sätta upp strategier för hållbar leverantörskedja samt är certifierade SA8000 inspektörer.

Varmt välkommen med din anmälan,

0