Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för dig som är ansluten till HR-Lunchen. Vi tar löpande emot nya deltagare till nätverket. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Johanna Krantz.

595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
895 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 16:e september kl 8.00.

Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Webbinarium: Ny anställningsform – ALVA blir SÄVA

– vad innebär Särskild visstidsanställning?

Nu har nya LAS trätt i kraft men med tillämpning från 1 oktober. En av de stora förändringarna är den nya anställningsformen ”Särskilt visstidsanställning” (SÄVA) som ersätter ”Allmän visstidsanställning” (ALVA). Under detta webbinarium går vi igenom skillnaderna mellan ALVA och SÄVA och ger praktiska tips.

Våra föreläsare belyser:

  • Kvalificeringstiden för när en SÄVA övergår till tillsvidareanställning. Här blir det kortare tider innan en SÄVA övergår i tillsvidareanställning. Det används även nya tidsbegrepp i lagstiftningen som kan vara förvirrande.
  • Företrädesrätt till SÄVA-anställningar under vissa förutsättningar. Även denna förändring gör att det blir enklare för en anställd med SÄVA-anställning att uppnå kvalifikationstiden för tillsvidareanställning.
  • Mer tid räknas som SÄVA-anställningstid under vissa förutsättningar.
  • Speciella övergångsregler. I vissa fall kan anställda tillgodoräkna sig tidigare ALVA-anställning till sin kvalifikationstid. Vi går igenom förutsättningarna.

Vi avslutar med praktiska tips kring vad du som arbetsgivare ska tänka på vid nyanställningar framöver där den nya SÄVA-anställningsformen är aktuell.

Föreläsare är Karin Hultgren och Nelly Bjurling från MAQS Advokatbyrå. Båda verksamma inom arbetsrätt.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan,

0