Praktik och lediga tjänster

Lediga tjänster

Just nu söker vi en projektledare till ett lärlingsprojekt, placering Malmö. Läs mer och ansök.

Två praktikplatser på Handelskammaren hösten 2022

Nu har vi öppnat upp för ansökningar till två praktikplatser hösten 2022. En plats har fokus på kommunikation och en på analys och lobbyarbete. Placeringsort är Malmö. Vi rekryterar löpande så välkommen med din ansökan.

Handelskammaren erbjuder en unik inblick i näringslivet och politiken i södra Sverige. Här får ni möjligheten att vara en del av samhällsdebatten, träffa yrkesverksamma individer och skapa kontakter inom både privat och offentlig sektor. Arbetet består av en blandning av självständiga arbetsuppgifter och teamarbete där ni får sätta era kunskaper i handling, skaffa erfarenheter och testa idéer.

För båda praktikplatserna gäller att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, att du har goda kunskaper i svenska och engelska och trivs i en dynamisk och föränderlig miljö.

Mer om praktikplatsen inom kommunikation

Handelskammarens kommunikationsteam servar hela Handelskammaren med kommunikation därför spänner målgrupperna för arbetet över ett brett spektrum från medlemsföretag till politiker och andra beslutsfattare. Arbetet omfattar textproduktion både för print och digital publicering, arbete med rörlig bild, fotografi och grafisk design. Vi ser gärna att du har ett specialintresse inom något av områdena samt att du har god förmåga att formulera dig i skrift. Frågor besvaras av caroline.rundberg@handelskammaren.com.

Mer om praktikplatsen på policyavdelningen

Handelskammarens policyavdelning arbetar brett med en rad sakfrågor och dina arbetsuppgifter kommer att vara kopplade till några av våra dessa. Det kan handla om infrastruktur, utbildning och kompetensförsörjning, Agenda 2030, energi eller internationalisering. Tillsammans med övriga medarbetare får du ta fram underlag och göra research, skriva rapporter, debattartiklar, delta i konferenser och seminarium, stötta upp i Handelskammarens seminarieverksamhet med mera. Dina personliga egenskaper, kompetenser och dagsaktuella frågor påverkar vad du kommer att göra under praktiken. Frågor besvaras av erik.blomgren@handelskammaren.com.

Praktiktiden löper under höstterminen 2022. Platserna är oavlönade. Vi ser gärna sökande både från universitet och yrkeshögskola. Maila ditt CV och personligt brev till caroline.rundberg@handelskammaren.com. Markera i ämnesraden vilken praktikplats du söker. Vi rekryterar löpande.