Praktik och lediga tjänster

Lediga tjänster

Handelskammaren söker programkoordinator till traineeprogram i Kalmar och Kronoberg.

Praktikplats på Handelskammaren

Praktikplatserna för hösten 2020 är tillsatta. Under hösten tar vi emot ansökningar till praktik våren 2021. Välkommen med din ansökan!

Handelskammaren erbjuder två platser till praktikanter våren 2021. En med fokus på kommunikation och en med fokus på analys. Vi prioriterar dig som tycker om att skriva och arbeta med text, som har ett stort intresse för politik och näringsliv och vill hjälpa företagen att driva en kreativ debatt om framtiden och bidra till konkret förändring.

Vi erbjuder er en möjlighet att träffa företagsledare, politiker och organisationer. Att få sätta dina kunskaper i handling, skaffa erfarenhet och testa idéer. Praktikanterna kommer att vara ute mycket tillsammans med oss och även ansvara för egna uppdrag i regionen. Handelskammaren erbjuder en unik inblick i näringslivet och politiken i södra Sverige.

Möjligheten att inrikta praktiken utefter dina studier finns. Exempelvis så kan juridikstudenter erbjudas en inblick i Sveriges handel, företagens struktur och deltagande i en mängd seminarier, workshops och event där många behandlar affärsjuridik. Praktikanter ges möjligheter att träffa yrkesverksamma individer och skapa kontaktyta.

Praktikant inom kommunikation

Dina uppgifter omfattar bland annat:
·         Webbpublicering
·         Skriva för webb/print och nyhetsbrev
·         Omvärldsbevakning

Värdefulla förutsättningar:
·         Kunskap/intresse av layout
·         Erfarenhet av arbete med hemsidor och sociala medier
·         God förmåga att formulera dig i text

Praktikant inom analys

Dina uppgifter omfattar bland annat:
·         Ta fram underlag och utkast till debattartiklar och PM
·         Göra research till och medverka i projekt och rapporter

Värdefulla förutsättningar:
·         Förståelse för statistik
·         Goda kunskaper i Excel
·         Vara analytiskt lagd

Vi ser gärna att du har ett intresse för samhällsutveckling, har analytiska färdigheter, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och att du arbetar effektivt både självständigt och i grupp. Du har goda kunskaper i svenska och engelska och ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Praktiktiden löper under höstterminen 2020.