Känner du Sveriges bästa lärare?

Nu är det dags igen! För åttonde året i rad finkammar Sydsvenska Industri- och Handelskammaren Sveriges skolor på jakten efter landets bästa lärare. 

Morgondagens arbetskraft sitter i skolbänkarna idag, lärarna har ett av de viktigaste jobben i samhället. Detta borde även synas i lönekuverten. För att göra läraryrket till ett framtidsyrke måste lönenivåerna upp med 10 000 kronor – samma prissumma vi kommer att dela ut till den person som utnämns till Sveriges Bästa Lärare 2016.

En lärare som förmår att lära ut och entusiasmera sina elever är värd att hyllas för sitt arbete. Därför behöver vi din hjälp! Har du en lärare som gör skolan roligare, en kollega som inspirerar eller känner du en riktig eldsjäl som du tycker borde uppmärksammas? Berätta det då för oss genom att skicka in följande information till skola@handelskammaren.com:

– Vem är läraren och vilken skola jobbar hon/ han på?
– Vad är det som gör just denna lärare så bra?

Vem som helst är välkommen med en nominering fram till den 30 april. Vinnaren tar sedan emot sitt pris vid Handelskammarens årsmöte den 26 maj i Malmö.

Följ kampanjen på facebook.com/lararpriset och på twitter.com/lararpriset

För frågor och ytterligare information, kontakta:
Per Tryding, vVD Handelskammaren: 040-690 24 09
Lisa Jedlid, projektledare för Lärarpriset: 040-690 21 10

Handelskammaren arbetar kontinuerligt med att lyfta fram behovet av bra lärare och har bland annat släppt rapporterna ”Sätt lärarna i första klass”, ”Stolthet och misströstan – Hur lärarjobben kom på villovägar” och ”Finnes: 70 000 nya lärare – Hur legitimeringsprov kan motverka lärarbristen”. Dessa kan laddas ned på http://www.handelskammaren.com

0