Marie Ström är Sveriges bästa lärare 2017!

För att lyfta vikten av engagerade och inspirerande lärare i Sverige delas, för nionde året i rad, utmärkelsen Sveriges Bästa Lärare ut. Initiativtagaren Sydsvenska Industri- och Handelskammaren presenterar med stolthet vinnaren av Lärarpriset år 2017: Marie Ström från Kristinebergsskolan i Borås!

Årets vinnare av Lärarpriset, Marie Ström, är lärare för årskurs 2 på Kristinebergsskolan i Borås. Vid sidan av lärararbetet kompletterar hon även sin undervisning med intresseväckande matematikfilmer, vilka publiceras på hennes olika sociala medier.

Juryns motivering lyder:
Med förmågan att ge bränsle till elevernas naturliga nyfikenhet lyckas hon skapa stort engagemang i sitt eget klassrum. Hon brinner inte bara för sina elever utan även för den utvecklande tekniken och hur denna kan användas i utbildningen. Redan på lågstadienivå engagerar hon sina elever i digitala aktiviteter, i form av bland annat programmering och robotteknik. Med sin pedagogiska skicklighet når hon även ut till elever med koncentrationssvårigheter och lockar fram ett intresse för teknik och lärande i ett tidigt stadie. För detta är Marie Ström en värdig vinnare av utmärkelsen Sveriges Bästa Lärare 2017.


Marie Ström om utmärkelsen:

– Jag är väldigt stolt över att få ta emot Lärarpriset. Det finns så många fantastiska lärare i vårt land och att just jag får ta emot det känns otroligt ärofyllt. Jag är tacksam för att jag får vara på en arbetsplats, som ger mig stöd, mod och vilja att utveckla arbetssättet med eleverna. Jag är tacksam för alla kollegor, både på min arbetsplats och på sociala medier, som hjälper mig att hela tiden utvecklas och bli en bättre lärare. Min främsta inspirationskälla är dock alla de elever jag har fått möjlighet att lära känna under åren. Det är eleverna som utmanar mina tankar och som utvecklar min undervisning mest. Det är för elevernas skull jag är i skolan och det är mitt ansvar att möta dem med den glädje, kunskap och nyfikenhet de förtjänar.

För ytterligare information vänligen kontakta Sarah Mesch, projektledare Handelskammaren; 040-690 24 02. För kommentar från vinnaren kontakta Marie Ström; 073-663 49 09

Handelskammarens årliga lärarpris delas ut efter noggrann överläggning. Juryn består av Nicolas Hassbjer, grundare av HMS och ordförande i Handelskammaren, Charlotta Falvin, styrelseproffs, Per Samuelsson, VD Beijer Electronics samt Handelskammarens vice VD Per Tryding. Deltar gör i juryn gör även Lina Hultqvist, ordförande i Sveriges elevkårer och Camilla Askebäck Diaz, vinnare av Lärarpriset 2016.

Lärarpriset delas ut under Handelskammarens Årsmöte den 1 juni, i Malmö Börshus.
Handelskammaren arbetar kontinuerligt med att lyfta fram behovet av bra lärare och har bland annat släppt rapporterna ”Sätt lärarna i första klass” och ”Stolthet och misströstan – Hur lärarjobben kom på villovägar”. Dessa kan laddas ned på http://www.handelskammaren.com 

För att följa Lärarpriset, besök http://www.facebook.com/lararpriset och http://www.twitter.com/lararpriset

0