Handelskammaren listar 100 styrelsekompetenta kvinnor

På Handelskammarens 100-lista finns kompetenta, erfarna kandidater till bolagsstyrelser, advisory boards och liknande. Listan är skapad för att öka mångfalden och kompetensen i det sydsvenska näringslivet.

– Vi var trötta på att höra att det inte finns kvinnor med tillräcklig kompetens, lämpade för styrelser och liknande. Vi vet att det finns kompetenta kvinnor där ute men det är uppenbart att valberedningar och bolag behöver hjälp att hitta dem, säger Ulrika Dieroff chef för affärsservice på Sydsvenska Handelskammaren och projektledare för Handelskammarens 100-lista.

Med inspiration från Östsvenska Handelskammarens 100-lista startade projektet att skapa en sydsvensk lista som nu nått 100 namn. Handelskammaren inventerade sitt medlemsregister och kontaktade kvinnor i ledande positioner. Gensvaret var stort.

Anna Blom, vd på Länsförsäkringar Kalmar län är en av kvinnorna på listan.
– Det är egentligen förvånansvärt att det 2018 behövs en lista som visar att det finns kompetenta kvinnor – det borde vara en självklarhet att det finns lika många kompetenta kvinnor som män. Jag hoppas att listan hjälper de som behöver inspiration till att söka utanför sina vanliga nätverk i jakt på kompetens. Jag är såklart jätteglad över att finnas med på samma lista som väldigt kompetenta, kvalificerade och meriterade personer, oavsett om de är män eller kvinnor, säger Anna Blom.

Listan finns publicerad på handelskammaren.com/100-lista

0