Nu inleds sökandet efter Sveriges bästa lärare 2020!

För första gången detta decennium och för tolfte året i rad inleds nu sökandet efter Sveriges bästa lärare. Sydsvenska Industri- och Handelskammaren delar varje år ut ett pris till en lärare som har förmågan att lära ut och inspirera sina elever och kollegor. Morgondagens arbetskraft sitter i skolbänken idag och ingen skola blir bättre än sina lärare. Trots detta går mycket av lärarnas arbetstid går till annat än just undervisning. Det menar vi är synd, då det inte ger varken elever eller lärare schyssta förutsättningar till goda skolresultat.

Läraryrkets villkor är något som också är i behov av en förändring, då värdet av deras arbete underskattas. Vi anser därför att lärarlönen bör öka med 10 000 kr mer i månaden. Vinnaren får därför en prissumma på symboliska 10 000 kr samt titeln “Sveriges bästa lärare 2020”. Vi behöver utbilda fler duktiga och engagerade lärare som tillsammans kan utveckla den svenska skolan. Detta pris hoppas vi är ett steg på vägen mot det.

Känner du en lärare som förtjänar titeln “Sveriges bästa lärare 2020”?

Skicka din nominering till skola@handelskammaren.com, med följande information:

  • Lärarens namn, vilken skola och skolans ort hen arbetar på.
  • Vilka speciella egenskaper har hen som lärare och ledare?
  • Beskriv hur läraren gör undervisningen bättre.
  • Har läraren andra egenskaper eller projekt som sticker ut?

Alla är välkomna att skicka in sin nominering fram till den 12 april. Vinnaren kommer att ta emot sitt pris på Handelskammarens årsmöte i Malmö den 27 maj.

Följ kampanjen på facebook.com/lararpriset

Juryn för Sveriges bästa lärare består av Nicolas Hassbjer, grundare av HMS och ordförande i Handelskammaren, Charlotta Falvin, styrelseproffs, Per Samuelsson, VD Beijer Electronics samt Handelskammarens vice VD Per Tryding. Deltar i juryn gör även Ebba Kock, ordförande i Sveriges elevkårer och Maria Wiman, vinnare av Sveriges bästa lärare, 2019.

Vid frågor eller ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Tryding, vVD Handelskammaren: 040-690 24 09
Gustav Aronsson, projektledare för Sveriges bästa lärare: 040-690 24 17

0