Sveriges bästa lärare 2020 Philippe Longchamps, uppmärksammas globalt

Efter sin utnämning till Sveriges Bästa Lärare, ett årligt lärarpris som delas ut av Sydsvenska Handelskammaren, har han uppmärksammats runt om i världen för sin lärargärning.  

Stora delar av omskrivningarna har skett i Quebec, den provins i Kanada där Philippe kommer ifrån. Bl.a. har han medverkat i Radio Canada, La Tribune och CBC. Det senare av dessa hölls på engelska och finns att lyssna på här; Intervju i CBC.  

Många av intervjuerna är genomförda på franska och finns att lyssna på här; 98.5 Montréal, Qub Radio, Le journal de Montréal, La Tribune, FM 1077 samt på Radio Canada – här, här, här och här.

Också här hemma i Sverige har det skrivits om utnämnandet i Skolvärlden och IT-pedagogen.

Även i Sydkorea har detta uppmärksammats. Där skriver Science times Korea om utnämningen. För den som kan koreanska finns det att läsa i länken ovan.  

Vi stämde nyligen av med Philippe och då hade han själv följande att säga om all uppståndelse kring utnämnandet;   

Jag är fullständigt överväldigad och oerhört hedrad över hur människor och medier har reagerat på att jag fick detta pris. Det är helt ofattbart hur denna nyhet sprids genom media och sociala nätverk. En riktig tsunami av erkännande från Sverige till Sydkorea, men särskilt från mitt hemland Kanada, där både engelskspråkig och franskspråkig TV, radio och tidningar har uppmärksammat detta med stor entusiasm.  

Det som berör mig mest är kommentarerna från så många av mina tidigare elever och deras föräldrar som jag inte har träffat på länge och från tidigare kollegor. Jag visste inte att jag har betytt så mycket för så många människor genom åren och det är verkligen en fantastisk känsla. Ännu en gång tack för att ni gav mig denna utmärkelse och jag hoppas att jag kan fortsätta utvecklas och bidra ännu mer till framtiden för detta vackra land som jag kallar mitt hem.” 

Handelskammarens årliga lärarpris delas årligen ut efter noggrann juryöverläggning. Juryn har bestått av Nicolas Hassbjer, grundare av HMS och ordförande i Handelskammaren, Charlotta Falvin, styrelseproffs, Per Samuelsson, VD Beijer Electronics samt Handelskammarens vice VD Per Tryding. Deltar i juryn gör även Ebba Kock, ordförande i Sveriges elevkårer och Maria Wiman, vinnare av Sveriges bästa lärare 2019. 

Psst… Här kan du se hela Philippes tacktal från Handelskammarens årsmöte. 

0