Nu kan över 100 titulera sig certifierade Executive Business Assistants

Artikeln publicerades på Executive Effects hemsida 2023-07-02.

Utbildningen till certifierad Executive Business Assistant sker i Handelskammarens och IHM Business Schools regi med växlande utbildningsorter Malmö/Stockholm. Läs mer om utbildningen och ta del av vad två av de nyexaminerade tycker.

I en utbildning, nischad för VD-assistenter eller motsvarande roller, får deltagarna ökad kunskap och kompentens inom relevanta ämnesområden för denna mångfacetterade yrkesroll.

Men utbildningen innehåller mycket mer än så. Det handlar bland annat om att få en ökad förståelse för rollen, att se helheten i företaget, lära känna chefens vardag och framför allt att stärka sitt självledarskap. Tillsammans med de övriga deltagarna byter man erfarenheter och bjuder in till personliga frågor. Här sker magi på riktigt då det finns så mycket gemensamt och mycket att dela med sig av.

En annan viktig del i utbildningen är mentorskapet. Deltagarna får en personligt matchad mentor som blir det där ovärderliga bollplanket. Mentorerna är erfarna VD-assistenter med särskild kompetens och särskilt utvalda för detta uppdrag.

Vid certifieringen deltar även The Pace – en del av Wise Professional som är experter på rekrytering av just Executive Assistants. Under rubriken ”Framtidsutsikter för Executive Assistants” delar The Pace med sig av vad företagen efterfrågar just nu. Det handlar bland annat om speciella egenskaper, rätt kompetens, kemi såklart och sist men inte minst vill man att assistenten skall ha tillgång till ett personligt nätverk. Detta då men vet att rollen är väldigt ensam. Detta är ett mycket uppskattat inslag i utbildningen!

Vi är oerhört stolta över den positiva feedback vi får från våra deltagare, säger Marie Voss initiativtagare till utbildningen och själv VD-assistent på Handelskammaren sedan drygt 30 år. Varje grupp är unik och blir ett nätverk i sig.

En av stjärnorna som certifierades nu i juni är Camilla Cardelöv från Pensionsmyndigheten i Stockholm;
Jag har precis avslutat denna utbildning och kan numera stolt titulera mig ”Certifierad Executive Business Assistant”! Utbildningen har varit en riktig ”energyboost” och jag är så glad över mitt nya nätverk. Kursblocken, föreläsarna och mentorerna har tillsammans med alla kursdeltagare satt guldkant på träffarna. Pricken över i:et är Marie Voss (upphovskvinnan till denna utbildning). Hon får alla att känna sig bekväma och delar varmt med sig av sina egna erfarenheter som VD-assistent.

Utbildningen har deltagare från hela Sverige och även Danmark. I vårens omgång deltog assistenter från bland annat Stockholm, Malmö, Göteborg, Lund och Karlskrona;

Mari Åkesson, Saab Kockums AB, Karlskrona;
Av mina kollegor som redan gått kursen fick jag höra att jag hade en otroligt lärorik och givande vår framför mig – men jag hade nog inte förstått vidden av hur betydelsefullt detta nätverk av kurskamrater, mentorer, lärare, samordnare skulle bli för oss alla, både i vår yrkesroll och på det privata planet. Lektioner och träffar som skapat dialog, öppenhet, vidgade vyer, lärdomar, djärvhet etc och naturligtvis många härliga skratt och framför allt vänskap.

Från Malmö deltog Elizabeth Plühm, EA och eventansvarig på SEB;
Jag är så tacksam för att jag har fått möjligheten att gå denna utbildning och fått fördjupa mina kunskaper för att känna mig tryggare i min roll. Stort tack till Marie Voss som redan för 1,5 år sedan tipsade om utbildningen, en riktig förebild för mig! Även ett stort tack till min mentor Lillemor Karlsson-Carmén som så generöst delat med sig av sin tid och kunskaper inom vårt yrke. Jag har så mycket att lära av dig! Slutligen vill jag tacka alla underbara tjejer som följt med mig på denna resa, utan eran glädje och öppenhet hade det blivit en helt annat kurs. Ni har alla lärt mig så mycket och jag är så tacksam över att fått inblick i 15 olika branscher.

0