Dataspelsundret – vilka är framtidsutmaningarna?

Kreativitet. Nytänkande. Nyfikenhet. Modernt ledarskap.

Det svenska dataspelsundret är idag ett begrepp. De svenska företagen växte med nästan 25 % det senaste året och har fler anställda utanför Sverige än här hemma. Branschen sysselsätter 8 000 personer och omsatte drygt 27 miljarder kronor år 2021. Idag är kompetensförsörjning en av de viktigaste frågorna för fortsatt internationell konkurrenskraft.

Vad krävs för att behålla den starka internationella positionen? Hur ska branschen möta utmaningarna kring kompetensförsörjningen?

Tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) bjöd vi den 25 september in branschrepresentanter för att diskutera vilka utmaningar och möjligheter dataspelsbranschen står inför. I videon nedan kan du ta del av hela samtalet.

Deltagare

Magdalena Schultze, HR Director, Massive Entertainment
Peter Lübeck
, CEOGame Habitat
Johanna Nylander
, analyschef, Dataspelsbranschen
Caroline Höstgren, expert YH-utbildningar, Handelskammaren

Moderator: Johan Eklund, chefekonom, Handelskammaren och ledamot i IVA Syd.

0