Årets Tekniker och Årets Tekniklöfte 2023: Nu kan du hylla teknisk innovation

Årligen uppmärksammar Sydsvenska Handelskammaren tekniska innovatörer som för samhällsutvecklingen framåt. Nu är det dags för 2023 års upplaga av Årets Tekniker och Årets Tekniklöfte. Tävlingen görs i samarbete med Alfa Laval, Beijer Electronics, Bona AB, Nederman, Deloitte, Moll Wendén, SEB, TePe Munhygienprodukter och Trelleborg AB.

Teknik driver samhällsutvecklingen, och de människor som står i frontlinjen av teknisk innovation förtjänar att uppmärksammas. Årets Tekniker instiftades för att hedra en person som genom sitt engagemang i branschen har bidragit till utvecklingen och inspirerat andra tekniker. Årets Tekniklöfte syftar till att stödja nya talanger inom teknikområdet genom att lyfta fram nya förmågor.

Vinnarna utses genom nomineringar från bland annat medarbetare, chefer och branschkollegor och bedöms sedan av en jury. För vinnarnas bidrag till teknikvärlden tilldelas de ett stipendium på 50 000 kronor vardera.

Tekniksektorn står inför flera utmaningar, och en av dessa är bristen på teknisk kompetens. Kerstin Lindell, Handelskammarens ordförande och initiativtagare till utmärkelserna, delar sitt perspektiv:

”Det finns studier som visar att det år 2030 beräknas råda brist på över 50 000 ingenjörer. Genom Årets Tekniker kan vi lyfta tekniker som yrkeskategori, och förhoppningsvis också skapa intresse för teknik, och därmed bidra till att stärka vår långsiktiga konkurrenskraft. Det finns priser till ledare, ekonomer och innovatörer, men det är alltför sällan som vi uppmärksammar tekniker.”

Sydsvenska Handelskammaren med samarbetspartners ser fram emot ett fortsatt arbete med att uppmärksamma tekniker. Nominera den du tycker är Årets Tekniker eller Årets Tekniklöfte 2023 här!

0