På plats i riksdagen

Idag var Handelskammaren tillsammans med Regionsamverkan Syd (RSS) på plats i riksdagen för att uppmana till en politisk kraftsamling kring infrastrukturen i södra Sverige. 

På plats fanns företagen Derome, Södra, Husqvarna, NKT och Ricard Pernod och IKEA som delade med sig av sina verksamheters utmaningar kopplade till infrastrukturen. En stor del av problematiken rörde gods- och persontrafik. Tidigare på morgonen hade Ikea publicerat ett uttalande om att de blivit tvungna att sätta in egna bussar för sina anställda för att bemöta den bristande infrastrukturen.

Vår vice vd, Per Tryding, gjorde ett inlägg om Sydsveriges behov och möjliga lösningar. 

Mötet gav en bra verklighetsbild. Det är viktigt att näringslivet är så tydliga. De senaste planerna är det i Sydsverige som staten har sparat. Men här kan ett antal investeringar ge rejäl hävstång åt svensk ekonomi, kommenterar Per Tryding. 

Att IKEA, liksom tidigare Scania och Nibe, själva går in och fixar pendling är unikt. Men så ska det inte behöva vara. Detta betalar staten i alla andra delar av landet. Det understryker att staten behöver ett omtag kring sydsvenska investeringar, avslutar Per. 

Tidigare under dagen publicerade Regionsamverkan Syd även en debattartikel på ämnet i Dagens Industri.

0