Fäladsgården i Lund är Sveriges bästa matematikhögstadium 2012!

14 skolor från lika många län gjorde idag upp om titeln Sveriges bästa Matematikhögstadium när riksfinalen i Pythagoras Quest gick av stapeln på Malmö Borgarskola. Fäladsgården fick nyss ta emot första priset av Jonas Abrahamsson, koncernchef på E.ON Sverige.

– Helt underbart säger tjejerna från Fäladsgården i Lund. Vi hoppasdes, och vi ville verkligen vinna. Men vi visste inte. Nu känns det bara fantastiskt säger Ida Svenningsson som ingick i vinnarlaget.

I stenhård konkurrens tog Fäladsgården i Lund hem segern i årets omgång av Pythagoras Quest. Laget bestod av Ida Svenningsson, Julia Blomstergren och Muzhen Li. 

På andra plats kom Sörgårdsskolan i Göteborg och på en hedrande tredjeplats kom Näsbydalsskolan från Täby.

– Dagens elever är morgondagens arbetskraft och en stabil grund inom matematik är ett måste i det framtida arbetslivet, säger Lisa Jedlid, projektledare på Handelskammaren. Vi och våra medlemsföretagförsöker med denna tävling bidra till  återväxten inom området naturvetenskap och teknik, och det behövs verkligen idag, då intresset för dessa ämnen tyvärr minskat, avslutar Lisa Jedlid.

– Inom energibranschen ser vi framöver ett ökat behov av kvalificerade tekniska specialister där en god matematisk kunskap är en grundförutsättning. Genom vårt engagemang i Pythagoras Quest hoppas vi också kunna bidra till ett ökat intresse för matematik genom att uppmärksamma unga talanger, säger Jonas Abrahamsson, koncernchef E.ON Sverige.

Pythagoras Quest är en tävling för högstadieelever i matematik som arrangeras av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren och Malmö Borgarskola i samarbete med E.ON och Epsilon.

Tävlingen anordnas varje år och syftet är popularisera och intressera fler för ämnet matematik. Läs mer på http://www.pythagorasquest.se

För frågor eller övriga kommentarer kontakta:

Lisa Jedlid, projektledare Handelskammaren; 0702-15 73 20 

0