Sydsveriges bästa lärare – nytt rekord i nomineringar!

Idag 5 november är sista dagen för sydsvenska elever, kollegor och föräldrar att skicka in nomineringar till utmärkelsen Sydsveriges bästa lärare. Tävlingen har i år spridits till ännu fler gymnasieskolor i Sydsverige tack vare en ny kampanj. Handelskammaren, som instiftade priset 2009 som ett led i sitt arbete med att uppmärksamma behovet av bättre lärare, kan glatt konstatera att intresset för utmärkelsen har ökat varje år. I år har över 100 fina nomineringar skickats in till oss, vilket är rekord för Sydsveriges bästa lärare!

När nomineringsperioden är över kommer en jury att ta över för att utse den lärare som tack vare pedagogik och engagemang utöver det vanliga motiverar elever till att vilja nå längre. Den som utses till Sydsveriges bästa lärare kommer att tilldelas ett pris om 10.000 kr på Handelskammarens Höstmöte, som äger rum den 29 november i år.

2009 vanns priset av Peter Johansson från Gymnasieskolan Galären i Karlskrona och 2010 var det Damir Borcak från Mönsteråsgymnasiet i Mönsterås som mottog priset. 2011 års vinnare var Annette Carlström på Katedralskolan i Lund, som i år kommer att delta i juryn för Sydsveriges bästa lärare.

Mer information om utmärkelsen och Handelskammarens arbete med skolfrågor finner du på http://www.handelskammaren.com/paaverkan/sydsveriges-baesta-laerare/ eller genom att kontakta
Handelskammarens projektledare för skolfrågor, Lisa Jedlid på lisa.jedlid@handelskammaren.com.

0