Datum / Tid


Plats

Handelskammaren, Ångbåtsbron 1, vån 7, Malmö

Pris

Kostnadsfritt och endast för medlemmar inom Hållbarhetsnätverket

Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Sista anmälningsdag är den 30 september.

Det kommer att bjudas på en lättare frukost!

 

Djupdyk i den dubbla väsentlighetsanalysen inom CSRD – Malmö

Goda exempel och erfarenhetsutbyte

I höst bjuder vi in hållbarhetsnätverket till rundabordssamtal om CSRD/ESRS. Rundabordssamtalen organiseras i samarbete med Make Thrive.

Under detta tillfälle kommer vi gå djupare in i den dubbla väsentlighetsanalysen. Make Thrive diskuterar den dubbla väsentlighetens centrala roll i företagens framtida verksamhetsutveckling, både ur ett compliance och affärsperspektiv, och presenterar goda exempel från Europas bästa hållbarhetsrapporter utifrån Corporate Knights Index. Make Thrive visar även ett exempel på en dubbel väsentlighetsanalys som de har genomfört för en av sina kunder samt lyfter möjligheter och utmaningar i det arbetet.

Därefter diskuterar vi följande frågor i mindre grupperingar:

  • Hur genomförde/planerar ni den dubbla väsentlighetsanalysen? Hur ser processen ut och hur involveras styrelse och ledning? 
  • Hur involveras era intressenter i processen för att identifiera väsentliga frågor?
  • Vilka mallar/verktyg använder ni för att ta fram den dubbla väsentlighetsanalysen. Använder ni ert eget excelverktyg eller har ni köpt lösning?
  • Vilka är de största utmaningarna ni stött på?
  • Vilka lärdomar har ni dragit utifrån arbetet?

Varmt välkomna till en förmiddag där ni får möjlighet att fördjupa era kunskaper och nätverka med företag inom Hållbarhetsnätverket!

Läs mer om våra föreläsarna:

Martin Behm

Martin är en erfaren varumärkesstrateg och uppskattad föreläsare med bakgrund från Lowe, BBDO och Hallvarsson & Halvarsson. Han har specialiserat sig på hållbarhet och arbetat med bolag såsom Assa Abloy, IKEA, SSAB, SCA och Skandia. Martin innehar en civilekonomexamen från Lunds universitet och har nyligen genomfört utbildningen Economics of Mutuality på Said Business School, Oxford University. Han är även grundare av och leder omställningsbyrån Make Thrive.

Johan Henningsson

Johan är doktor inom hållbarhet och finans och har de senaste 10 åren arbetat som hållbarhetschef på Svensk Exportkredit där han var en drivande kraft för hållbart företagande i Sverige och internationellt. Han har stor erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete och har hans expertis omfattar EU regleringar, hållbara affärsmodeller och finansiell väsentlighet. Johan är en uppskattad föreläsare med erfarenhet från företagsledning och framgångsrikt förändringsarbete. Han är idag hållbarhetsstrateg på Make Thrive.

0