Datum / Tid


Plats

Ideon Science Park, Scheelevägen, Lund, Sverige

Pris

750 kr/pers. Moms tillkommer.

Kan Norden ta ledningen i energiomställningen?

Den 23–24 maj 2018 kommer Sverige tillsammans med Danmark, Finland, Norge, Europeiska kommissionen och nordiska ministerrådet stå värdar för ministermötena Clean Energy Ministerial och Mission Innovation i Malmö och Köpenhamn. Fokus för mötena är hur innovation inom framför allt smarta städer och transporter kan leda till ett klimatsmart samhälle för att uppnå FN:s miljömål.

I Sverige nationellt och i Skåne regionalt pågår flera spännande initiativ som ska öka innovationstakten inom miljöteknik och skynda på omställningen till hållbar energi. Det är regeringens ambition att Sverige ska vara ledande i genomförandet av Agenda 2030*.

Vi vill med årets Klimatkonferens samla Skånes vassaste miljöchefer och innovationsledare som vill vara med och driva utvecklingen, i ett kreativt möte med forskare från LTH. Efter en beskrivning av några av de initiativ som finns, vill vi tillsammans diskutera vad som krävs, och av vilken instans, för att svenska företag och organisationer ska kunna vara ett bra exempel och leda innovations- och samhällsutvecklingen mot Agenda 2030.

Synpunkterna som kommer fram i mötet kommer att levereras till nordiska energiministermötet i Lund den 22 maj som en input till deras diskussion.

Du finner utförligt program samt länk till anmälan här.

Välkommen!

0