Sydsvensk elförsörjning

Johan Mörnstam, E.ON, Jacob Elander, Handelskammaren, Louise Eklund, Liberalerna, Joakim Broman, Liberala Nyhetsbyrån, Niclas Damsgaard, Svenska Kraftnät

Den sydsvenska elförsörjningen behöver säkerställas. Handelskammaren deltog därför den 10 juni i ett panelsamtal arrangerat av Liberalerna Skåne om hur vi möter framtidens behov.

Seminarium: Skånsk elförsörjning

Igår bjöd Liberalerna in till ett seminarium i Malmö där skånsk elförsörjning diskuterades, och hur vi möter framtidens effektbehov. Seminariet leddes av Svend Dahl, och panelen bestod av Louise Eklund, regionråd (L), Joakim Broman, ledarskribent Liberala Nyhetsbyrån, Johan Mörnstam, E.ON, Niclas Damsgaard, Svenska kraftnät samt Jacob Elander, Sydsvenska handelskammaren. Intressanta samtal och väldigt bra publikfrågor. Ett stort tack till alla deltagare – och ett extra stort tack till alla ni som kom!Hela seminariet går att se här på Liberalerna Skånes Facebooksida.

Gepostet von Liberalerna Skåne am Dienstag, 11. Juni 2019

– Elförsörjningen är mycket relevant för det sydsvenska näringslivet. Billig, skalbar och stabil elektricitet är några av faktorerna som har hjälpt bygga upp vår framgångsrika exportindustri och i sin tur vår välfärdsmodell. En möjlig lösning på kapacitetsbristen i nätet är regional produktion, säger Jacob Elander.