Gemensam satsning på sydsvenska frågor i Almedalen

Fossilfria värdekedjor, elsystemet och vikten av yrkesutbildningar är några av ämnena som diskuteras när fyra handelskamrar i södra Sverige arrangerar en gemensam mötesplats i Almedalen.

Återigen öppnar portarna för Almedalsveckan med partiledartal, debatter och kunskapshöjande seminarier runt om i Visby. En nystart för demokratins egen festival som i år kortats ner till fem intensiva dagar. Under måndagen gör handelskamrarna i södra Sverige för första gången gemensam sak och arrangerar en arena för näringslivets viktigaste frågor.

På programmet står bland annat seminarier om fossilfria värdekedjor, behovet av nya stambanor, långsiktigt perspektiv på det svenska elsystemet och vikten av yrkesutbildning.

-Vi ser fram emot att återigen kunna mötas i Almedalen som är en viktig mötesplats för samtal, påverkan och kontaktskapande. Sydsvenska Handelskammaren har genom åren haft stor nytta av denna nationella arena där vi träffar politiker, samarbetspartners och medlemmar för att driva våra frågor framåt och delta i debatten, säger Stephan Müchler vd på Sydsvenska Handelskammaren.

-I år gör vi en gemensam satsning i Almedalen tillsammans med Västsvenska Handelskammaren, Östsvenska Handelskammaren och Jönköpings Handelskammare. Vi lever i en tid där det finns många viktiga frågor att lösa och några av de vi gemensamt tar med oss till Almedalen är fossilfria värdekedjor, elfrågan, kompetensförsörjning och infrastruktur, säger Stephan Müchler, vd på Sydsvenska Handelskammaren.

Datum: Måndag den 4 juli

Plats: Strandgatan 15 C/Birger Jarls Gränd 4

Arrangörer: Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Västsvenska Handelskammaren, Östsvenska Handelskammaren samt Handelskammaren i Jönköpings län

0