Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt och öppet för alla. Du väljer om du vill delta digitalt eller på plats i publiken på Handelskammarens kontor i Malmö. Önskar du delta i publiken – anmäl dig HÄR (se mer info nedan). För digitalt deltagande använd anmälningsknappen.

Publikdeltagare: Sista anmälningsdag 25:e april. För dig som deltar i publiken finns möjlighet att mingla från 8.20. Under det inledande minglet serveras kaffe/te och fralla. Du behöver vara på plats senast 8.45 om du deltar i publiken. Det är ett begränsat antal platser för publik. Anmäl dig till att delta i publiken HÄR.

Delta digitalt: Sista anmälningsdag är den 28 april kl. 8.00. Använd anmälningsknappen nedan om du vill delta digitalt. Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Finansieringslösningar – delta digitalt eller i publiken Malmö

 – maximera ditt erbjudande och minimera risker i exportaffärer

För många exportföretag, små som stora, kan det vara avgörande att kunna erbjuda sina kunder konkurrenskraftiga kreditvillkor, säkerställa betalningsrisken samt få finansiering för att förbättra likviditeten – vilket ökar möjligheterna att genomföra nya affärer.

Vad många däremot inte känner till är att företag även kan söka fördelaktig finansiering i samband med omställning av sin industri. Något som är högaktuellt just nu i den gröna omställningen, då nya klimattekniska lösningar krävs för att företag ska kunna bibehålla och stärka sin position på den globala marknaden. Särskilt när det gäller energi- och transportlösningar.

Vi har bjudit in representanter från EKN och SEK för att de ska få berätta mer om hur deras finansieringslösningar till både företag och banker kan användas. SEK kommer även berätta om sin nya satsning i regionen där man från den 1 mars har ett lokalkontor i Malmö.

  • I vilka olika situationer kan EKN:s och SEK:s finansieringslösningar användas?
  • Till vilka länder och marknader?
  • Vilka krav ställs (företag och banker)?

De kommer att visa på några exempel från exportföretag i Sydsverige där EKN:s kreditgarantier och finansiering från SEK har varit avgörande för att vinna affärer internationellt, samt för att möjliggöra viktiga investeringar.

Medverkar gör:

Stefan Andersson, vd BRA Invest och styrelseordförande KB Components, som har erfarenhet av att använda lösningar både från EKN och SEK. Han berättar om sina erfarenheter.
Max Hedberg,
Senior Client Executive och ny regionansvarig på SEK:s kontor i Malmö.
Helen Junker, Senior Client Executive, Large Corporates, SEK.
Greger Leijonhufvud, Regionansvarig västra och södra Sverige från EKN.

Eventet kommer att modereras av Katarina Björnsdotter, regionchef Handelskammaren.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan,

 

0